viernes, 25 de mayo de 2007

HAS SENTIT A PARLAR DEL DEBAT D’AQUEST CAP DE SETMANA?

Bé, de fet no era un debat, era una sessió per a que la gent pogués sentir i preguntar als candidats.

Hi havia 5 preguntes reglades, que havien de contestar tots el candidats, preguntes recollides al públic per a que també fossin contestades per tots, i després preguntes obertes i directes dels assistents al o als candidats que volgués la persona.

Aquesta última setmana ha estat “mogudeta” al poble, doncs des que els organitzadors van passar les preguntes als candidats, van començar a circular tota mena de rumors, rumors que, el dijous, van quedar confirmats per la premsa, 5 de les 8 candidatures es van posar d’acord per no comparèixer davant del públic, només anirien ISP, ERC i PSC.

El diumenge, 20 de maig, punt mig de la campanya, a les 17 h. tots els candidats estaven a La Fàbrica, però només 3 van seure a la taula, la resta, representats pel candidat de CiU, van llegir un comunicat raonant la seva absència. Les raons eren de “gran” pes.

- EL FORMAT DE LA SESSIÓ NO ERA L’ADIENT.
  • És clar, segur que s’estimaven més una sessió on el públic s'estigués calladet i ells poguessin explicar el que volguessin.
- EL CONTINGUT DE LES PREGUNTES REGLADES NO APORTARIA INFORMACIÓ SOBRE ELS TEMES MÉS PUNYENTS.
  • Vés per on. Ara resulta que el POUM, la Cohesió Social, El Parc Natural, La Participació Ciutadana i la visió que el candidat té del poble a mig i llarg termini no són temes punyents. Segur que al municipi l’interessa més la política internacional dels esquimals.

- “A AQUESTES ALÇADES DE LA CAMPANYA” NO SERIA EQUÀNIME DEMANAR ALS CANDIDATS RESPOSTES A ALGUNES PREGUNTES.
  • A quines preguntes es refereixen?, a les que pogués fer el públic?
  • A quines alçades?, la campanya dura dues setmanes, el cap de setmana d'entremig no és un bon moment?


Ha estat interessant tota aquesta història. Ens estan ensenyant les cartes. Quines conclusions en podríem treure d'aquest acord?



  • Si han estat capaços de posar-se d’acord per NO donar la cara, què no faran després de les eleccions?
  • Per què no han volgut donar la cara? Al programa de tots ells hi figuren els aspectes que es preguntaven, llavors, no tindran res a amagar?
  • No serà que quan només vens fum, el públic et pot apagar la foguera?

No hay comentarios: