jueves, 9 de junio de 2011

DESPRÉS DEL 22M... REFLEXIONS

En general, els resultats electorals sempre s'intenten justificar. Tothom guanya l'endemà de les eleccions. A Sant Pere no ha estat així. Una mica tots hem perdut. CiU, que demanava un ampli suport per no haver d'estar amb socis de govern tan poc seriosos com els de aquesta legislatura. No li ha sortit del tot ben perquè necessitaria pactar amb algú per governar amb una majoria còmoda. GISP, que amb una gran campanya de màrqueting i bons resultats, no pot materialitzar la seva il·lusió. ERC-Reagrupament, que es presentava com a alternativa i no li han sortit els nombres. El PSC, que aspirava a uns resultats molt millors. El PP, que s'ha quedat sense representació i el regidor actual no ho entén, quan el PP va de pujada a tot arreu. I per descomptat ISP-ICV, que l'objectiu és evident que no era estar en l'oposició sinó sumar per poder conformar un govern d'esquerres. Els resultats no han fet possible aconseguir aquest objectiu.
Hem estat els primers a fer pública nostra decisió. Després d'analitzar els possibles escenaris, per principis ideològics i programàtics, per coherència amb la campanya, i per honestedat amb nosaltres i els nostres votants, no podíem donar el nostre suport a cap dels grups més votats.
Amb GISP no tenim afinitat ideològica i la programàtica és tan baixa que no justificaria un acord de govern.
Amb CiU hem tingut una experiència inoblidable. En el 2007 vam dir que pactaríem amb qui incorporés un gruix del nostre programa. El Pacte de Govern que va portar a l'alcaldia a CiU era una còpia del nostre programa. Però hem après que això no és garantia de res. Al setembre del 2008 vam trencar el Pacte perquè se'ns passaven pel folro el programa, les competències, el treball...
Curiosament ningú va posar preu al desenvolupament d'aquell programa, ara hem vist com es quantificaven en uns 5 milions d'euros les nostres propostes electorals. No han fet el mateix amb les propostes d'altres grups.
Hem sofert insults, desqualificacions, (recordeu aquell Parlem, fulla informativa de CiU, on se'ns tractava de carronyers, inútils, etc). Han trepitjat els nostres drets democràtics, han coartat la nostra llibertat d'expressió, ens han pressionat per que canviéssim escrits, ens han negat informació, han posat mil pals a les rodes perquè no féssim la nostra tasca de control i fiscalització.
Ara , en la ronda de converses amb tots els grups polítics, CiU també ha volgut parlar amb nosaltres. La proposta del seu cap és iniciar la nova legislatura amb un altre tarannà. Amb rivalitat política però aparcant tot l'altre.
Senyors, estarem encantats que es comportin com a persones, que facin com cada membre del nostre grup. Per sobre de tot som ciutadans de Sant Pere, gent participativa, integrada en els assumptes públics, lúdics, que sabem separar i que mai hem perdut el respecte a ningú per diferències polítiques.

No hay comentarios: