jueves, 17 de noviembre de 2011

RES HA CANVIAT

Dilluns 7/11 ens van convocar a una Comissió d’Hisenda per presentar-nos les propostes de modificació de OOFF pel 2012. En acabar la reunió, ens van lliurar la convocatòria pel Ple Extraordinari de dijous 10/11, evidentment amb la documentació tancada que el govern ens acabava de presentar. No calia dir res per que ja estava tot fet. Tota l’oposició va sortir emprenyada. En arribar dijous a la porta del Ple el nostre grup havia decidit no donar suport a les modificacions, independentment dels continguts, per que no ens agraden aquestes formes. Això no és treballar! Sense donar opció a fer cap aportació, ni poder discutir res.
Amb la resta de grups de l’oposició vam arribar a l’acord de demanar que es suspengués el Ple o li votarien en contra. Amb la sala plena,l’Alcalde va demanar disculpes i la resta de grups també, i va ajornar el Ple fins dilluns 14/11 a les 13h.
Seguidament es va realitzar la reunió de treball. El govern va acceptar incorporar aportacions de tots els grups. Nosaltres vam proposar una bonificació del 50% a la nova taxa per la recollida del verd si es disposa d’un compostador. ERC-R la derogació de la polèmica taxa per travessar les vores, etc...
En arribar dilluns 14 al Ple pensàvem que seria bufar i fer ampolles. Dons no va ser així. Encara faltava, per exemple, el pressupost que servia de base per la modificació de la taxa de franges verdes. A banda d’un ball de xifres en el càlcul de la taxa de recollida d’escombraries.
Nosaltres havíem decidit una abstenció si més no per donar-li un toc d’atenció al nostre “ govern en minoria”. I pel que sabíem la resta de grups també.
La sessió va ser un veritable circ. L’Alcalde es va aixecar, va parlar amb el vigilant que  va marxar. Després d’una estona apareix el vigilant amb el pressupost que passa de mà en mà sense arribar a les nostres. DEMANEM LA PARAULA I NOMÉS COMENÇAR L’ INTERVENCIÓ ENS LA RETIRA PER QUE CONSIDERA QUE COINCIDIM AMB LA RESTA DE GRUPS, JA HO HA ESCOLTAT I NO CAL INCIDIR EN EL TEMA. ENS NEGA EL NOSTRE DRET DE TORN  DE PARAULA, PER QUE NO LI AGRADA EL QUE ESTEM EXPRESSANT!!. CAP DELS REGIDORS, QUE VAREN PARLAR I DIR EL QUE VAN VOLER, SENSE QUE L’ALCALDE ELS FES CALLAR, VAN CONSIDERAR AQUESTA ACTITUD ENVERS NOSALTRES CAP VULNERACIÓ DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ.
Aquestes actituds dictatorials envers el nostre grup no és la primera vegada que es manifesten. En  democràcia això és intolerable. Portem anys demanat el mateix: PARTICIPACIÓ, TRANSPARÈNCIA, INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ.
En lloc de coartar els drets dels regidors, la llibertat d’expressió, HAURIA DE donar compliment als acords de Ple i crear d’una vegada la Comissió per elaborar el protocol per tenir accés a l’ informació. Han passat quasi quatre mesos i estem allà mateix. Això si, tothom es va omplir la boca de transparència i participació en aquell plenari del "cartipàs". La realitat és ben diferent: ens nega el nostre dret com a grup a explicar les nostres decisions.
No ens agrada aquesta manera de fer. No permetrem i sempre denunciarem tot tipus de violència. Això no és democràcia. Ens dona vergonya compartir la mateixa taula.

No hay comentarios: