jueves, 23 de octubre de 2008

UN MES DE SILENCI INSTITUCIONAL

Ha passat gairebé un mes des de que el 10 de setembre ISP presentés per escrit a l’Ajuntament el trencament del Pacte de Govern.


Per respecte als ciutadans que s’interessen per la vida pública del seu poble, tant l’Alcalde, i el seu equip de govern, com ISP havien de donar respostes a l’origen i desenvolupament d’aquesta crisi. El Ple, i no la premsa, és l’òrgan de màxima representació política, dels ciutadans, en el govern de Sant Pere, i és aquí on s’havien de donar aquestes explicacions. Explicar al poble i als seus representants els canvis i el perquè.


L'inexplicat recanvi del tresorer/dipositari o el ple dels despropòsits.


El 15/09 es va realitzar un Ple Extraordinari i Urgent (No era urgent ja que s’havia convocat amb més de 48 hores).


Curiosament aquest Ple es va celebrar a les 12h del mig dia. Quan normalment es convoquen a les 21h. Sembla que l’Alcalde no volia públic. Perquè?

Deixant de banda si la convocatòria estava o no ben feta, durant la sessió es van cometre algunes irregularitats:


L’ordre del dia constava d’un únic punt: ”Proposta de nomenament del nou Regidor Tresorer/Dipositari”.


Aquest punt es dividia en dos sub-punts, que han de ser aprovats per separat:


1.1- Nomenar Regidor Tresorer del Ajuntament de Sant Pere a la Regidora Navidad Nevado.


1.2- Acordar, expressament, respondre solidàriament de la responsabilitat del resultat de la gestió del regidor designat tresorer.

Si la necessitat d’aquest Ple venia donada per la sortida del govern de la regidora d’ISP posant a disposició totes les seves competències (inclosa la de Tresorer/Dipositari) sembla lògic que sigui en aquest moment quan es donessin les explicacions oportunes. Doncs no, l’Alcalde, no tan sols no va donar cap explicació, sinó que va coartar la llibertat d’expressió dels altres regidors manifestant que per “respecte al equip de govern", no donaria la paraula, que la premsa havia fet "una àmplia difusió del tema", i que el moment adient per fer preguntes seria el Ple Ordinari del 25/09.


Sr. Alcalde, on és el respecte als ciutadans i als seus representants?. On és la transparència de gestió tan cantada a la seva campanya?.


Per tal d’evitar el diàleg, va anunciar que faria una nota de premsa que dirigiria també als grups polítics. (Per cert, aquesta nota, que signen tots els grups del govern, va ser l’escrit, de grup, que CiU va penjar a la seva web uns dies abans. Sembla que els seus socis de govern no tinguin veu ni vot en tot aquest afer).

Amb el neguit per tancar la sessió, a corre-cuita, no va, ni tan sols, sotmetre a votació el punt 1.2


ISP denuncia les irregularitats.


El dilluns 22/09 ISP va entrar un escrit, amb registre RE2008/4465, posant de manifest les possibles irregularitats en el desenvolupament de la sessió del 15/09. Demanant que es fes arribar a tots els regidors per fer el preceptiu debat en el Ple Ordinari del dia 25-09 per poder aprovar les actes anteriors.


L’Alcalde, amb la seva tònica d’ignorar els drets de l’oposició i la ciutadania, no el va fer arribar a tots els grups. No hi havia cap intenció d’establir cap debat. No figurava cap punt on l’equip de govern donés les explicacions oportunes. Quedava clar que l’Alcalde no tenia intencions de explicar res als ciudatans.

L’esperat ple ordinari.


Al ple del 25/09, la nostra regidora Lola López va haver de forçar la situació, insistint en que havia sentit vulnerat el seu dret de llibertat d’expressió al Ple anterior. L’Alcalde finalment va haver de demanar disculpes.


Així mateix, al primer punt de l’ordre del dia “aprovació de les actes anteriors”, l’Alcalde va haver de reconèixer les irregularitats de la sessió anterior posant a votació el punt 1.2 del Ple del 15/09.


Tot i que la sala de plens estava plena de gom a gom l’Alcalde persistia en no donar cap explicació al Ple del perquè dels canvis al govern. Davant la insistència d´ISP, l'Alcalde no ens va poder negar més la paraula, i finalment vàrem poder explicar, als ciutadans i a l'oposició, els motius del trencament del pacte.

Perquè hem trencat el pacte?


Hem trencat el Pacte de Govern per que hem deixat de confiar en el Sr. Alcalde. Ens ha decebut i ens ha demostrat que és poc fiable per que:


-Ha faltat a la seva paraula buscant noves aliances amb ERC que li permetin trencar els compromisos postelectorals que li van portar a l’alcaldia.


-És capaç de realitzar accions de govern en solitari en lloc de buscar el consens amb els seus socis de govern.


-No sap gestionar la discrepància. Funciona a cop de decretaç i repressió en lloc de utilitzar el diàleg i arribar a l’acord.


-Ha deixat clar que buscava un soci de govern amb programa i experiència en la gestió per començar en positiu. Però quan aquest soci discrepa en alguns punts se’n va corrent a buscar aliances amb nous socis amb l’esperança de que siguin molt menys exigents.


Al Sr. Alcalde li va faltar valor o arguments pel cara a cara, i tal com ja va fer a la campanya, va eludir el debat donant com a única resposta “d’això Sra. López (referint-se al perquè del trencament) d’aquí a dos mesos ningú se’n recordarà. A la gent l’únic que de veritat l’importa és que els fanals funcionin, els carrers estiguin nets i l’asfaltat sigui en condicions”.


Sr. Alcalde, aquesta resposta és un insult als votants que s’han cregut un o altre programa i que han votat a un projecte polític, no a un “Cap de Manteniment”. Sr. Alcalde, els serveis funcionaran sigui qui sigui que està al front de l’alcaldia. Això no és una empresa de serveis ni vostè l'amo. Això és un Ajuntament i els càrrecs electes fem política i no reparacions. Quan algú es presenta per alcalde amb un programa ple de propostes, és per millorar el poble i així el benestar de les persones. Amb un model de poble, amb iniciatives per desenvolupar-ho i de vegades hom difereix només en les formes i l'estil com ho farà.

No hay comentarios: