miércoles, 24 de septiembre de 2008

Independents de Sant Pere (ISP) decideix desvincular-se de l'acord de govern

L'Assemblea d'Independents de Sant Pere - d'Esquerres i de Progrés (ISP), ha decidit desvincular-se de l'acord de govern signat amb els grups municipals de CiU, PSC i PP i, per tant, del pacte de govern i d'investidura de Josep Maria Llessuy (CiU) com a alcalde del municipi, davant l'actitud poc transparent de la secció local de la federació nacionalista. Conseqüentment, la regidora d'ISP, Dolores López, ha presentat la renúncia a les competències que tenia delegades.

Antecedents


Després del complex resultat de les eleccions de fa un any i pocs mesos, ISP va propiciar un pacte de govern que donés al municipi de Sant Pere de Vilamajor l'estabilitat i el potencial necessari per afrontar els projectes més immediats. Al marge de les sigles que el formaven, l'acord incorporava el gruix del nostre programa electoral i els eixos de model de poble que defensem.

Durant aquest temps, el govern municipal ha avançat en temes cabdals i ha afrontat qüestions que calia resoldre en tots els àmbits: el Pla General, la deslocalització de Pinsos Icart, la revitalització del Vilamagore o la pròpia reestructuració interna del funcionament de l'administració local. Una feina que no ha estat fàcil per diverses raons. Per un costat, la complexitat dels temes en cartera. Però de l'altra, perquè alguns membres del govern, que no grups del govern, volien convertir aquests resultats de gestió municipal en rèdits polítics del seu partit.

El context


ISP no ha estat còmode per a aquells que creuen que un pacte de govern és dir sí a tot i per a aquells que encara han de descobrir que el pacte en democràcia demana debat i consens, fins i tot entre socis. I que pot generar discrepàncies.


En aquest context, des de fa tres mesos, ISP descobreix que CiU de Sant Pere fa determinats moviments polítics al marge de l'acord de govern amb el quatripartit. Uns moviments que s'intensifiquen les darreres setmanes d'agost i que, fins i tot, obliguen a l'alcalde a desmentir en un mitjà de comunicació un suposat pacte amb ERC que significa la sortida d'ISP del govern.

Article aparegut a l'Actualitat del Baix Montseny el passat 29/08/08 com també en el seu blog http://www.elbaixmontseny.bloc.cat/ el passat 2 de setembre en l'apartat de Sant Pere de Vilamajor. El podeu veure més gran clicant sobre la imatge.


Primer acord


ISP té informacions d'aquests moviments, que detallarà en els propers dies, i per això valora el desmentit de l'alcalde. Però és evident que el desmentit deixa al nostre grup davant la ciutadania no com un actiu del govern municipal sinó com una peça circumstancial que pot ser substituïda en qualsevol moment. Per això, ISP s'adreça a l'alcalde assenyalant:

  1. L'agraïment pel desmentiment d'un futur pacte amb ERC al marge d'ISP.

  2. Un gest que mostri que ISP és un actiu del pacte de govern, programàtic, que no és substituïble per raons d'estratègia política.

  3. La suspensió, que no el trencament del govern, fins que no es recondueixi la situació, atenent que per responsabilitat són més importants els temes que s'estan resolent al municipi que les lluites de partit.

  1. Article aparegut a l'Actualitat del Baix Montseny el passat 05/09/08 com també en el seu blog http://www.elbaixmontseny.bloc.cat/

    el passat 8 de setembre en l'apartat de Sant Pere de Vilamajor. El podeu veure més gran clicant sobre la imatge.


Però més enllà d'escoltar la nostra proposta d'ISP i d'aclarir els dubtes sobre les negociacions que Josep Maria Llessuy ha fet amb un altre grup municipal a l'esquena també de la resta de socis de govern, l'alcalde i el seu nucli dur opta per fer un pas endavant. Dit d'una altra manera, en comptes d'excusar la seva malifeta vol castigar a qui la descobreix.


Segon acord


Davant d'aquesta situació, al grup d'Independents de Sant Pere no els queda altra opció que:


  1. Desvincular-se de l'acord de govern deixant clar que el seu gruix de contingut forma part del programa electoral d'ISP. I que la ruptura del govern ha estat fruit dels interessos partidistes posats per davant dels interessos del municipi.


  1. Renunciar a les delegacions que en el seu moment es van efectuar envers la regidora del grup.
    Article aparegut a l'Actualitat del Baix Montseny el passat 12/09/08 com també en el seu blog http://www.elbaixmontseny.bloc.cat/ el passat 15 de setembre en l'apartat de Sant Pere de Vilamajor.

El podeu veure més gran clicant sobre la imatge.



Article aparegut al 9NOU el passat 12/09/08. El podeu veure més gran clicant sobre la imatge.


Accions


Independents de Sant Pere - d'Esquerres i de Progrés (ISP) ha actuat i seguirà actuant amb responsabilitat. Per això, el govern municipal, ara en minoria, podrà comptar amb aquest grup per seguir avançant en els temes 'clau del poble'.


Independents de Sant Pere - d'Esquerres i de Progrés (ISP) manté com sempre la mà estesa a refer l'estabilitat que necessita el municipi, tant amb aquest govern com amb el nou que es pugui formar, sempre i quan es mantinguin els eixos programàtics amb els que vàrem concórrer a les eleccions.


Independents de Sant Pere - d'Esquerres i de Progrés (ISP) entén que tenia una participació essencial en l'actual pacte de govern, tant pel que fa a continguts com a responsabilitat, execució, i l'alcaldia que se'n deriva. Per tant, i sense plantejar una moció de censura, considera que l'alcalde Josep Maria Llessuy està obligat a debatre en sessió de Ple municipal i a deixar clar davant els veïns amb quins suports compta per aplicar el seu programa de govern i quins eixos del seu programa de govern són propis o pertanyen a un acord polític que s'ha trencat. També ha de deixar clar si s'ha estat parlant de rumors o de trobades clandestines.

No hay comentarios: