jueves, 23 de abril de 2009

PARTICIPACIÓ, POUM... FEM MEMORIA!!

Al Maig del 2007, en plena campanya electoral, en la seva publicació “CiU proposa debatre entre tots el nou Pla General”:

“Participació”


Cal que la decisió de quin és el model de poble que volem sigui fruit del diàleg i la discussió de tots. Ens oposem que la participació ciutadana es limiti a informar-nos del que han decidit unilateralment segons els seus criteris o interessos.


Per això, potenciarem el Consell del Poble dotant-lo de una autonomia real, que passi de tractar els temes que porti el Ajuntament a que tracti i proposi els seus propis assumptes a més a més dels del ajuntament. El ciutadà ha de veure en el consell la seva primera instància. Evidentment amb dues sessions al any com es proposava, la participació és impossible, pensem que han de ser coincidents amb els Plens, per poder tenir i debatre els seus informes al màxim organisme municipal.”


“Sostenibilitat”


“La sostenibilitat passa sens dubte per trobar la justa mida, entre factors de progrés i creixement, tot això acompanyat de qualitat de vida.Un Sant Pere de 10.000 habitants no es ni viable ni sostenible!”


“Industria


“No podem tenir un centre industrial tan a prop de la població i tan mal comunicat. La carretera de Cànoves no podria absorbir un trànsit de vehicles de gran tonatge. Seria un suïcidi”


“Proposem que el polígon de la Plana sigui molt mes reduït i restringit a petits tallers i magatzems de baixa densitat.”


“El trasllat de Pinsos Picart ha de ser a cost zero pel municipi”


MENTEIXEN O HAN PERDUT LA MEMÒRIA?


En els gairebé dos anys de govern sols han convocat en dues ocasions el Consell de Poble.Una reunió general informativa on es van crear les diferents comissions ( cultura, mediambient, urbanisme ) i una sessió extraordinària amb motiu de la presentació de la proposta d’aprovació inicial del POUM, També tenim per el proper dia 4 de maig una tercera convocatòria, la qual si ha vist forçat a realitzar-la davant els insistents precs per part, tant nostra com de altres grups i comissions.


* NO s’han renovat els càrrecs, ni tan sols la figura del vicepresident, que va dimitir fa més d’un any.


* NO hi ha autonomia ni diàleg real.


* NO hi ha diàleg en la primera reunió del Consell, sols s’informa el que han decidit unilateralment segons els seus criteris o interessos el grup que “lidera” el govern.


* NO es recull en la proposta d’aprovació inicial del POUM 2009 (ni tan sols s’espera) l’ informe de la Comissió d’urbanisme, sinó que inclou l ‘informe de la anterior comissió sobre la proposta inicial del anterior POUM, que curiosament no té molt a veure amb aquest i és clar, mai va ser aprovat.


ISP NO HA CANVIAT DE CRITERI NI HA PERDUT LA MEMÒRIA. Ja a la legislatura anterior apostàvem amb força per la participació. Els eixos principals de la campanya electoral 2007 eren la PARTICIPACIÓ en els diferents àmbits i la TRANSPARÈNCIA. I el nostre slogan “ AMB INDEPENTS TU TENS LA PARAULA” segueix marcant la nostra línea d’actuació.


ISP va dir SÍ al avanç de POUM al juliol de 2008. I tot i ser dins del govern vàrem matitzar el nostre vot. Ens considerem uns privilegiats per formar part de la gent que pugui decidir ara i aquí com serà Sant Pere d’aquí vint o trenta anys. Per això volem que es faci bé. Qualsevol poble té uns grans edificis a l’entrada i /o la sortida. Nosaltres som diferents. Per començar només tenim una entrada. I una vista meravellosa d’un indret que ens identifica com a poble: la torre de l’església. Doncs sí, des de ISP apostem per no perdre la visual. Això vol dir que s’han de definir les alçades reguladores i a on va cada cosa.


A la aprovació inicial del POUM vàrem dir NO. Perque després de tres reunions de treball amb tots els regidors, després de consensuar tots els grups que no formem govern un document de mínims per establir criteris de treball, després d’estudiar tota la documentació presentada per l’aprovació inicial del POUM 2009 ...estem allà mateix: no s’ha tingut en compte cap aportació de cap dels grups que no formem govern.


Ni tan sols s’han dignat a contestar a diverses preguntes formulades per escrit com a grup municipal.


NO hi ha un estudi que ens expliqui el pas de la zona d’equipaments a zona construible. Parlem de la construcció de vivenda pivada a la zona de l’Ajuntament, el Pi Novell, la plaça, etc a canvi de la deslocalització de la fàbrica. Senyors, volem transparència i que surti el cost zero.


El calendari d’actuacions, no és viable cronològicament amb la proposta de les deslocalitzacions de les fàbriques, suposant que dites deslocalitzacions siguin econòmicament viables pel poble.


ISP com la resta de grups que no conformen govern, volíem arribar a un ampli consens per l’aprovació inicial del POUM, perque considerem que és un tema molt important per a tots. Vàrem demanar que es retirés el punt de l’ordre del dia.Ens vàrem oferir per treballar intensivament amb l’equip redactor perque després d’estudiar la viabilitat de les diferents propostes, inclós l’informe de la Comissió d’urbanisme, es pogués aprovar amb un ampli consens. Malauradament Alcalde i equip de govern ignoren les reiterades demandes i el POUM s’aprovà inicialment amb el vot de Ciutadans. Això sí, amb el compromís de l’Alcalde de posar-nos a treballar tot just després de Setmana Santa.....


Dues setmanes després sembla que li han marxat les ganes!


ISP CONTINUEM TREBALLANT. Per Sant Pere...HEM FET I FAREM!!

No hay comentarios: