miércoles, 1 de abril de 2009

CONSELL, POUM....PARTICIPACIÓ. (Article per la revista "La Clau de Vilamajor" nº 17)

El passat 23 de març es va reunir el Plenari del Consell de Poble. La sessió va ser extraordinària i el tema el POUM. La comissió d’urbanisme del Consell havia de presentar al Plenari el seu informe sobre els treballs que està portant a terme l’equip redactor. Sorprenentment hi havia més punts a l’ordre del dia.

1. Presentaciò del POUM a càrrec de l’equip redactor.

Entenem que des de l’aprovaciò de l’avanç pla al mes de juliol qualsevol dia hagués estat ideal per fer la presentació tant al Plenari del Consell com al públic assistent (donat que les sessions són públiques), tenint en compte que hi havia canvis importants respecte als treballs del POUM que van quedar sobre la taula amb el canvi de legislatura.


2. Presentació de l'informe de la comissió.


La comissió recull, en les sessions de treball, les opinions consensuades dels qui la formen.

El tracte, per part dels membres del Consell, envers al treball de la comissió, va ser lamentable.


3. Altres propostes dels grups municipals.


No és la nostra intenció fer un POUM alternatiu com s’ha dit en alguns mitjans. Enteníem que algunes de les propostes que havien sorgit dels diferents grups municipals a les reunions de treball es recollirien d’alguna manera al document final. D’això se’n diu consensuar. Però de moment no ha estat així. En veure l’ordre del dia vàrem pensar que havíem d’aprofitar aquesta oportunitat que ens donava el president del Consell per fer públic tot el que hem treballat sobre aquest tema des de ISP i quina era la nostra opinió (la trobareu íntegra a la nostra web).


4. Precs i preguntes del Consell.


Amb la intervenció de diferents membres del Consell; passava de la una de la matinada. Una gran majoria del pùblic en general i molts representants del Consell ja havien abandonat la sala feia força estona.


Conclusions:


  • Es va qüestionar perquè els grups municipals podien fer propostes i altra gent no
  • Alguns es qüestionen la participació dels polítics en el si del Consell.
  • Altres no entenien què passava amb tanta proposta i tant d’informe si l’aprovació inicial estava prevista pel Ple del 2 d’abril.
  • En general, molta decepció de no poder participar.
  • I una pèrdua real de l’oportunitat de fer cohesió social.

Tenim un poble molt dispers. Això ens genera un munt de problemes. Però també ens genera un munt de riquesa: un gran teixit associatiu que és la base de tota comunitat. Els que creiem en la participació hem treballat per desenvolupar aquesta fortalesa.


ISP escolta. No oblida el seu compromís. Seguim treballant per la transparència i la participació. Per això continuarem treballant pel POUM, demanant els convenis públics amb les diferents propietats, ajustant el calendari de realització i l’estudi econòmic per les possibilitats de Sant Pere, fent propostes fins que esdevingui una realitat.

No hay comentarios: