martes, 3 de febrero de 2009

Article per la revista "La Clau de Vilamajor" nº 16

Ara sí, ara sí que el retard en la publicació del butlletí ens porta a canviar l'article. Ara el canviem no per pressions de qui s'ha pogut molestar, sinó per que el controvertit i àmpliament debatut als blogs "Politica Participativa", que varem enviar el 29 de desembre, ha perdut actualitat i vigència després de que es retirés el projecte de cobrir la piscina de Can Ram. Considerem però que el tarannà i pràctiques "democràtiques" de l'equip de l'equip de govern continuen en plena actualitat.

Podeu trobar tots dos articles en els "Articles de la Clau" i les "Noticies anteriors".

AL·LEGACIONS, DRET O PERVERSITAT?

Per tal de garantir la seguretat jurídica dels ciutadans, i la possible indefensió d'aquests envers l'Administració, els poders públics estan sotmesos a la llei i el dret amb la seva relació amb ells. Una manera de garantir aquesta seguretat jurídica és establint uns procediments. Tot alló que realitza l'administració ha seguir un procés predeterminat i no sortir-se'n.

Les Ordenances Municipals, per la seva aprovació, han d'anar acompanyades d'una documentació, determinada i definida per la llei, per garantir que les taxes que se'n derivin s'ajusten al cost real del servei. D'igual manera, els terminis per aprovar, al·legar i publicar també estan marcats per la llei.

És responsabilitat de l'equip de govern planificar els procediments administratius amb el temps suficient per tal de complir amb tots els passos sense haver de recórrer a la urgència extrema.

Per un altra banda, és responsabilitat de l'oposició vetllar per la garantia de la seguretat jurídica del ciutadà, i presentar al·legacions quan no es compleixen els procediments que la garanteixen; i això és el que va fer ISP presentar, en temps i forma, les al·legacions que denunciaven la violació dels drets dels ciutadans.

Pervers és el que ha fet l'equip de govern. Pervers és justificar la pròpia incompetència i manca de planificació culpant als altres. Pervers és convocar un ple amb 15 minuts d'antelació per desestimar unes al·legacions que possiblement ni tant sols s'havien llegit. Pervers és voler discutir en ple uns documents als quals la resta de grups de l'oposició van tenir accés minuts abans. Pervers és interrompre les intervencions dels regidors, aporrinar les seves explicacions i sotmetre a votació sense deixar parlar. Pervers és fer un abús del poder que confereix la presidència del ple. Pervers és fer malament la feina i no respectar els drets dels altres.

Democràcia vol dir respecte, vol dir drets, però també deures, i pensem defensar-la per molt que pugui molestar a qui no se la creu.

No hay comentarios: