jueves, 12 de febrero de 2009

Reunió de treball del POUM

Aquest dimarts 10 de febrer vàrem assistir, amb la resta de regidors, a una sessió de treball, de més de tres hores, per continuar avançant cap a la aprovació inicial del POUM de forma consensuada.


Les petites modificacions realitzades per l’equip redactor, havien estat posades a la nostra disposició poques hores abans de la sessió de treball.


Cal recordar que, ISP a la aprovació del avanç de Pla, quan encara formàvem part del govern, vàrem deixar clar quina era la nostra postura en aquest tema. El nostre vot a favor per començar a treballar era condicionat a que actuacions conflictives, com ara la ordenació dels terrenys entrant a la esquerra del nucli de Sant Pere (parlem de la zona de Can Brau - PuntiBlond - Can Massaguer ) és fes seguint el criteri següent:


  • Per no perdre d’identitat del nostre poble considerem vital que és mantingui la visual de l’església.
    • Per això la proposta va ser una amplia zona verda al costat de la carretera, un gran parc a tocar del nucli i els equipament i vivendes sempre en segona línea. Per suposat les alçades dels edificis haurien de ser les mínimes possibles.


Han passat més de sis mesos i han començat les sessions de treball per arribar al consens que portarà cap a la aprovació inicial del POUM. La falta de definició en actuacions claus, la presentació de dades sense seguir un criteri uniforme, etc...van propiciar que per primera vegada els regidors que no formen govern arribéssim a un acord el qual vàrem traslladar en forma de petició a l’equip de govern.


D’entrada la reunió de treball va servir per comprovar que no s’incorporava massa, per no dir rés, del que havien demanat. Estem allà mateix!!


ERC va portar a la reunió la proposta dibuixada. ISP havia parlat amb ells i assumim els petits matisos que incorporaven, com ara més zona d’equipaments a tocar del nucli, això sí, sempre respectant la visual de l’església.


Hem demostrat que som capaços de treballar, d’arribar a acords, de consensuar propostes, ..... amb d’altres grups, en definitiva, de buscar el millor per el poble.


Continuarem treballant per Sant Pere buscant el consens, amb participació i transparència.


Ara restem a l’espera de la resposta del equip de govern i de l’equip redactor, si la proposta serà incorporada tal com es va presentar, o si per contra, hi ha modificacions, les quals hauran de ser debatudes amb els regidors que no estan en l’equip de govern i així avançar plegats per assolir aquest desitjat consens.

No hay comentarios: