lunes, 29 de diciembre de 2008

Política Participativa?

Article que apareixerà en el proper número de LA CLAU de Vilamajor.

Política Participativa?


659.000 €. Aproximadament un 10% del pressupost municipal del 2009. Aquests són els diners que el govern central ens ha asignat per inversions municipals i per fomentar l’ocupació, sempre que estiguin dins dels requisits marcats.


Si la política participativa és sempre recomanable en la presa de decisions municipals, quan són d’aquesta magnitud es converteix en una obligació.


ISP sempre ho ha entès així i per aquesta raó es un dels nostres puntals politics.


Semblava que així ho entenia també el Sr. Alcalde quan va convocar a tots els grups municipals a una reunió de treball per debatre les propostes per invertir aquests diners.


Però ¡No!, ¡tot va ser un miratge!.


El senyor Alcalde va portar a la reunió de treball la seva decisió ben presa; tant és així, que, fins i tot, va haver-hi una filtració a un dels blogs que parlen de St. Pere, abans que es comuniqués als regidors de la Corporació quins eren els projectes a, “teòricament”, consensuar.


Va rebutjar sistemàticament la resta de propostes enrocant-se en la seva decisió de cobrir la piscina de Can Ram com el seu gran projecte, sense escoltar les objeccions referents a la viabilitat, present i futura, de l’obra; dimensions de les instal·lacions, falta d’aparcament, difícil accés per a autocars, etc; en definitiva una infraestructura que no cobrirà les necessitats actuals, i molt menys les futures, si es confirmessin les expectatives de creixement a les que s’aferra el Sr. Alcalde per defensar la seva “macro sala polivalent” i l’avançament del 1.000.000 € demanats a la Companyia d’Aigües per finançar-la i quadrar els pressupostos del 2009.


Sr. Alcalde:


  • La Política Participativa, cal creure-se-la.
  • Política participativa no vol dir deixar parlar, vol dir escoltar; les reunions de treball, haurien de ser això, de treball, i no només reunions informatives a la resta de regidors de les decisions unilaterals que vostè pren.

Sr. Alcalde, dóna la sensació de que els projectes a on vostè no pot posar una primera pedra o descobrir una placa commemorativa, de la seva inauguració, no són, en absolut, del vostre interès.


Sr. Alcalde comenci a treballar pel poble i no per la seva immortalitat i lluïment personal.

No hay comentarios: