viernes, 8 de abril de 2011

PLE DEL 7 D’ABRIL DE 2011

Ahir vam assistir a un curiós espectacle. Es van fer públiques una sèrie de coses durant la sessió del plenari que entenem van portar al ciutadà a la total confusió. Volem contribuir a aclarir les coses amb les nostres aportacions.

La setmana passada l’Alcalde un parell d’hores abans de la sessió suspèn el Ple. El motiu és que un Regidor del Govern estava indisposat, Jose Luis Bosque(Regidor del grup no adscrit) va presentar la seva dimissió com a Regidor del Govern aquell mateix matí, deixant en minoria al Govern. Com que GISP votarien en contra la licitació de la Sala Polivalent( si no era una sala amb usos poliesportius ), el Regidor Jose Luis Bosque també, perquè s’integra a la candidatura de GISP per les properes municipals. I tant ERC, com ISP van votar en contra del projecte de la Sala ( coherentment votarien en contra de la licitació) això faria perdre la votació a l’ Alcalde. Conseqüentment,  tal com fa el President del Govern Espanyol, o el President de la Generalitat, etc... que si veuen que els números no els hi surten suspenen la sessió dels respectius Parlaments(heu escoltat mai això?) el nostre President va fer el mateix.

Després de tota aquesta moguda i per a sorpresa dels assistents, tant GISP com el Sr. Bosque van dir si a la licitació. Tots ells sabran quins “acords” hauran tancat, perquè el president públicament va deixar clar que no garantia cap canvi d’usos de la Sala. Ara mateix no es pot canviar res perquè estarien modificant el projecte, i això vol dir nova exposició pública.... i se’ns passaria el termini per adjudicar i perdríem la subvenció del PUOSC.

Altre tema curiós és que facin discursets( GISP,i el Sr. Bosque) en el punt del tancament de les comptes del 2009 quan ni tan sols van assistir a la reunió de la Comissió Especial de Comptes. ISP va informar desfavorablement  al trobar una sèrie de irregularitats, com ara subvencions mal atorgades, defectes de forma, defectes en la fiscalització dels justificants, factures incorrectes...per tot això no vam aprovar les comptes del 2009.

Més curiositats: un altre punt eren els pressupostos per al 2011. Fas preguntes d’un tema que porten a aprovació i no sap donar-te cap explicació ni el Regidor d’Hisenda, ni la regidora de Serveis Socials. Impressionant, has d’anar a l’ajuntament per a que t’ho expliquin.

Quan demanes explicacions de la seva mala gestió se’n va a la legislatura passada, et treu dades que en aquell moment tu no tens a l’abast, i es queda tan ample dient que si el romanent era tal i els préstecs quals...
Sr. Alcalde, no fugi d’estudi. La realitat és que vostè s’ha venut parcel•les, s’ha “xuflat” un milió d’euros del cànon del aigua, ha demanat préstecs per quasi dos milions d’euros...

Amb els números del pressupost 2011 a la mà podem dir:

Total de préstecs 2.600.000€. Això significa 75.855,86€ d’interessos i 159.144,14€ d’amortització.
L’estat d’execució del pressupost 2010 ens mostra una preciosa xifra en negatiu: -719.111,38€.
Tenim judicis d’empreses per interessos de demora i els proveïdors no cobren fa mesos.
Aquesta és la realitat!!  

No hay comentarios: