sábado, 4 de septiembre de 2010

AL·LEGACIONS AL CONVENI AMB PINSOS PICART SA

Desprès de veure com es firmava el conveni amb Pinsos Picart SA i Explotacions Ramaderes Albert SL, per a la seva deslocalització, poques hores abans del Ple municipal que el va aprovar, i que l’oposició no va tenir fins el moment de seure en el ple.

Un cop estudiat el conveni firmat creiem oportú presentar les següents al·legacions:

1. El Conveni “només” garanteix la continuïtat de la indústria durant 15 anys.

2.
El Conveni no quantifica la totalitat de les requalificacions, ni tan sols fa referència a que aquestes siguin obtingudes “teòricament” per a compensar el cost del trasllat.

3.
El Conveni estipula la “compensació” pels costos de la masia i el trasllat de la indústria sense fer cap valoració econòmica. Tot i així, el cost de la masia es recompensa amb un terreny industrial de 9.000m2 urbanitzat i el cost del trasllat, amb les noves requalificacions en els terrenys dels propietaris.

4.
Les modificacions de les diferents requalificacions del POUM derivades del Conveni no han estat a exposició pública i no s’han traslladat a la Comissió d’Urbanisme, ni als veïns afectats. Haurien d’estar quantificades i regulades al Conveni, ja que sols s’adjunten al mateix, com a una petita referència de localització del trasllat de l’empresa.

5. Què passa amb les requalificacions i les legalitzacions de les “irregularitats” de l’empresa si no es produeix el trasllat? El conjunt de previsions i clàusules del Conveni, són tan obertes o poc precises, que és totalment imprevisible saber quines gestions s’haurien de dur a terme en cas d’incompliment: La masia?, els blocs de pisos?.......

6. L’Ajuntament ha reconegut, que l’empresa sense un permís legal, està fabricant actualment, aliments per animals domèstics. Aquest procés incorpora ingredients com greixos animals, que ha generat l’augment de pudors i ha incrementat la suspensió de partícules sòlides. Tot i així, al Conveni no es recull cap solució ni millora al respecte.

Aquí podeu veure l’entrada que es va fer el 3 de setembre del 2010 a l’Ajuntament de Sant Pere d’aquestes al·legacions.

No hay comentarios: